keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Morjesta pitkästä aikaa! :)

Vilmaa on nyt tosiaan normaalisti liikuteltu, menin sillä maanantaina & tänään. Maanantaina Vilma oli käynnissä jo alusta asti hirvittävän jäykkä eikä oikein tuntunut taipuvan minnekkään. Vääntelin kuitenkin melko kauan käynnissä ja otin sitten ravia. Vilma oli taas niiiiin hidas! Oon oikeesti ollu tosi yllättyny siitä, miten hidas se on ollu. Musta tuntui kuitenki siltä etten saanu tammaa mitenkään toimivaan, joten otin sitten piuhat löysälle avuksi.

Ravailin melko kauan molempiin suuntiin, taivuttelin myös ravissa. Otettiin sitten pitkästä aikaa vähän laukkaa. Oikea laukka oli tosi hyvä, nostot tuli melko sujuvasti eikä Vilma edes pahasti höyrynnyt. Pätkiä Vilma alkoi olla jo hieman rennompi, mutta välillä vauhti vei kyllä voiton rentoudesta.

Kävelin lyhyet välikäynnit ja laukkasin sitten vasempaan. Nostaminen tuntui alkuun aivan mahdottomalta, Vilma lähti vain kamalaa vermo-ravia, enkä olisi sitä halunnut kuitenkaan laukkaan ajaa. Muutaman yrityksen jälkeen laukka kuitenkin nousi, ja voin muuten sanoa että vauhtia ei puuttunut! Vilman hallinta oli ajoittain melko hankalaa, tamma liirasi hirveästi ulkopohjetta vastaan ja meinattiin keilata muutama tuntilainenkin siinä samassa, kun maneesissa tunnin joukossa ratsastin.

Laukkojen jälkeen vähän loppuravia ja pitkät loppukäynnit. Sen jälkeen poni pesulle ja mellavedelle, jonka jälkeen jäi sitten sisälle loppuillaksi.

Tiistaina Vilmalla oli vapari, kun kukaan meistä ei sitä kerennyt/pystynyt ratsastamaan. Kävelytin sitä hetken, kun muuhun en oikein pystynyt.

Tänään, keskiviikkona, Vilma oli erittäin hyvä! Jonna väänsi ensin käynnissä ~20 minuuttia, jonka jälkeen menin selkään ravaamaan ja laukkaamaan. Vilma toimi tosi hyvin, onhan se tietty vielä hirvittävän jäykkä, mutta rentoutuin kuitenkin hetken väännön jälkeen. Ravissa meinasi muutaman kerran ottaa pientä spurttia, mutta antoi kuitenkin nopeasti kiinni ja toimi hyvin. Työskentelin suurimmaksi osaksi suurella keskiympyrällä, etten ollut tuntilaisten tiellä. Siinä ympyrällä sitten taivuttelin ravissa ja käynnissä, sekä myöhemmin laukkasin. Tänään otin vasemman laukan ensin, kun tiesin sen olevan hankalampi. Vilma oli vasempaan niiiiin hyvä, ettei oo ollu pitkään aikaan. Laukka oli alusta asti yllättävän hidas ja nostojen kanssa ei ollut mitään ongelmaa. Pätkiä Vilma rentoutuikin mukavasti hieman niskastaan -- eihän se nyt vielä koottua ole tms, mutta parempi jo mitä aikaisemmin!

Oikea laukka oli sitten hieman haastavampi. Vilma ei oikein jaksanut enää keskittyä, vaan sähelsi hiukan omiaan. Alussa ratsastin sitä hieman alas, mutta hetken laukattuani otin kuitenkin Vilmaa reilusti eteen, jotta saisi vähän irrotella maneesissa.

Laukkojen jälkeen rennot loppuravit ja pitkät loppukäynnit kentällä. Poni pääsi taas pesulle kun oli niin hikinen.

mä en todellakaan tiedä miks mun pää on tolleen vinossa..

Tästä tuli nyt tällänen kuvaton postaus, katellaan jos loppuviikon ratsastuksista saisi kuvia/videoita. :)


// Wilma

Ei kommentteja: